Μέση Ανατολη: Πυραυλικη επιθεση του Ισραηλ στο Ιραν

Μέση Ανατολη: Πυραυλικη επιθεση του Ισραηλ στο Ιραν
Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC News μετέδωσε, επικαλούμενο πηγή του στην αμερικανική Κυβέρνηση, ότι πύραυλοι που εκτόξευσαν αεροσκάφη του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες σήμερα Παρασκευή. Το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων FARS μεταδίδει ότι ακούστηκαν εκρήξεις στην περιοχή του αεροδρομίου της πόλης Ισφαχάν (κεντρικό Ιράν), προσθέτοντας ότι ο λόγος δεν είναι ακόμη γνωστός και ότι «διενεργούνται έρευνες»

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το Ισραήλ έπληξε με πύραυλο το Ιράν, λένε οι ΗΠΑ

Η ισραηλινή αντεπίθεση άρχισε. Αμερικανοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν στο CBS ότι το Ισραήλ εξαπέλυσε πύραυλο κατά του Ιράν. Ακούστηκαν εκρή...

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Μήνυμα 112 σε Θεσσαλία και Θεσσαλονίκη: Έξι περιοχές στο στόχαστρο της κακοκαιρίας. ***** Επιθεώρηση Εργασίας: Στοχευμένοι έλεγχοι για 5 εργασιακά ζητήματα-Πρόστιμα και ποινικές κυρώσεις. ***** Ερντογάν: Σημαντικό στάδιο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις η επίσκεψη Μητσοτάκη. ***** Ιράν: Διάγγελμα Ραΐσι, «λέξη» για τα πλήγματα στο Ισφαχάν. ***** «Ποια επίθεση;»: Τα ιρανικά Μέσα διαψεύδουν τις «φήμες» και… τρολάρουν με ειδυλλιακές εικόνες.

Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

ΚΑΤΑΪΝΕΝ: ΔΙΧΩΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ EUROGROUP

Bloomberg: «Το ΔΝΤ έχει δίκιο για την Ελλάδα»
«Μικρό καλάθι» για το σημερινό Eurogroup κρατά ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Γίρκι Κατάινεν, εκτιμώντας ότι κατά πάσα πιθανότητα, δεν θα υπάρξει συμφωνία για την εκταμίευση της επόμενης δόσης. «Οι χθεσινές αποφάσεις της ελληνικής Βουλής συνιστούν ένα μεγάλο βήμα προόδου, αλλά οι υπουργοί Οικονομικών κατά πάσα πιθανότητα, δεν θα εγκρίνουν την εκταμίευση της επόμενης δόσης» ανέφερε, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος, σε συνέντευξή του στον φινλανδικό τηλεοπτικό σταθμό YLE.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μέχρι την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν περαιτέρω συζητήσεις σχετικά με την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. «Στο επίκεντρο θα τεθεί η επέκταση των ωριμάνσεων και ενδεχομένως, η μείωση των επιτοκίων» εξήγησε στη συνέχεια. Επίσης, στις διαφορετικές εκτιμήσεις μεταξύ πιστωτών για την επίτευξη των στόχων από την Ελλάδα αναφέρεται δημοσίευμα του Bloomberg, με τίτλο «Το ΔΝΤ έχει δίκιο για την Ελλάδα».


Γίνεται αναφορά στην επιστολή Λαγκάρντ προς τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης και επισημαίνεται ιδιαίτερα η σημείωση ότι: «Δεν αναμένουμε ότι η Ελλάδα θα διατηρήσει πρωτογενές 3,5% για δεκαετίες». Όπως λέει το ΔΝΤ, η προσέγγιση αυτή δεν είναι ακριβώς αξιόπιστη. Ο δημοσιονομικός στόχος είναι πολύ υψηλά.

Η προβλεπόμενη δημοσιονομική συμπίεση θα βλάψει αντί να βοηθήσει την οικονομία. «Δεν περιμένουμε η Ελλάδα να είναι σε θέση να διατηρήσει ένα πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ για τις επόμενες δεκαετίες», αναφέρει η επιστολή, ούτε στην πραγματικότητα και κάποιος άλλος, υπογραμμίζει το πρακτορείο Bloomberg.
ΑΜΠΕ/Reuters

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ