Μέση Ανατολη: Πυραυλικη επιθεση του Ισραηλ στο Ιραν

Μέση Ανατολη: Πυραυλικη επιθεση του Ισραηλ στο Ιραν
Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC News μετέδωσε, επικαλούμενο πηγή του στην αμερικανική Κυβέρνηση, ότι πύραυλοι που εκτόξευσαν αεροσκάφη του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες σήμερα Παρασκευή. Το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων FARS μεταδίδει ότι ακούστηκαν εκρήξεις στην περιοχή του αεροδρομίου της πόλης Ισφαχάν (κεντρικό Ιράν), προσθέτοντας ότι ο λόγος δεν είναι ακόμη γνωστός και ότι «διενεργούνται έρευνες»

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το Ισραήλ έπληξε με πύραυλο το Ιράν, λένε οι ΗΠΑ

Η ισραηλινή αντεπίθεση άρχισε. Αμερικανοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν στο CBS ότι το Ισραήλ εξαπέλυσε πύραυλο κατά του Ιράν. Ακούστηκαν εκρή...

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Επιθεώρηση Εργασίας: Στοχευμένοι έλεγχοι για 5 εργασιακά ζητήματα-Πρόστιμα και ποινικές κυρώσεις. ***** Ιράν: Διάγγελμα Ραΐσι, «λέξη» για τα πλήγματα στο Ισφαχάν. ***** «Ποια επίθεση;»: Τα ιρανικά Μέσα διαψεύδουν τις «φήμες» και… τρολάρουν με ειδυλλιακές εικόνες.

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

ΜΕΪ: Η ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΘΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙ ΤΗΝ ΕΝΙΑΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ

Τα 12 σημεία του σχεδίου Μέι για το Brexit
Η Μεγάλη Βρετανία δεν θα επιδιώξει να παραμείνει μέλος της ενιαίας ευρωπαϊκής αγοράς μετά την αποχώρησή της από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ξεκαθάρισε η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι, στο πλαίσιο ομιλίας της στην οποία εκθέτει τη στρατηγική της χώρας της ενόψει των διαπραγματεύσεων με τις Βρυξέλλες για το BrexitΤο Ηνωμένο Βασίλειο θα επιδιώξει συμφωνία όσο το δυνατόν πιο ελεύθερου εμπορίου με την Ε.Ε. των 27 και όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή στα οφέλη της ενιαίας ευρωπαϊκής αγοράς, χωρίς όμως να αποτελεί μέρος της.

Η κ. Μέι ανέφερε ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι του Η.Β. έχουν ξεκαθαρίσει στο Λονδίνο ότι παραμονή στην ενιαία ευρωπαϊκή αγορά σημαίνει αποδοχή των τεσσάρων ελευθεριών κίνησης (προσώπων, αγαθών, υπηρεσιών, κεφαλαίων), πράγμα που ουσιαστικά θα θέτει τη βρετανική πολιτική υπό την αίρεση των ευρωπαϊκών δικαστηρίων και των μηχανισμών της Ε.Ε.
Η Βρετανή πρωθυπουργός έκανε επίσης ξεκάθαρο ότι μια αποχώρηση του Η.Β. χωρίς να έχει υπάρξει συμφωνία με την Ε.Ε. είναι καλύτερη από μία κακή συμφωνία αποχώρησης. Η ψήφος μας για αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν ήταν απόρριψη των ευρωπαϊκών αξιών, ούτε προσπάθεια να κάνουμε κακό στη συνεργασία των υπόλοιπων 27 κρατών - μελών, ανέφερε ακόμη η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου.

«Όχι σε τιμωρητική προσέγγιση»

Υιοθετώντας ωστόσο έναν σκληρό τόνο έναντι των φωνών στην Ε.Ε. που ζητούν σκληρή αντιμετώπιση της Μ. Βρετανίας, η κ. Μέι σημείωσε ότι όποιος επιλέξει να ακολουθήσει μία τιμωρητική γραμμή κατά τις διαπραγματεύσεις, θα πληγώσει τον ίδιο τον εαυτό του και τους πολίτες της χώρας του. «Εγκαταλείπουμε την Ε.Ε., αλλά δεν εγκαταλείπουμε την Ευρώπη», ξεκαθάρισε η Βρετανή συντηρητική πολιτικός, συμπληρώνοντας ότι μελλοντικές επιτυχίες της Ε.Ε. θα είναι προς όφελος και της Μεγάλης Βρετανίας. Οι πολίτες των χωρών - μελών της Ε.Ε. θα είναι ευπρόσδεκτοι στη Μεγάλη Βρετανία, όπως ελπίζουμε ότι θα είναι οι Βρετανοί στις υπόλοιπες χώρες, είπε ακόμη η επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης.

«Στο κοινοβούλιο η τελική συμφωνία για το Brexit»

Η ηγέτιδα του Συντηρητικού Κόμματος τόνισε επίσης ότι η τελική συμφωνία μεταξύ Λονδίνου και Βρυξελλών που θα περιγράφει τη διαδικασία εξόδου της Μεγάλης Βρετανίας από την Ε.Ε. θα πρέπει να λάβει την έγκριση του βρετανικού κοινοβουλίου.


Κατά την ομιλία της στο Λονδίνο, όπου και εξέθεσε το σχέδιο της κυβέρνησής της για τη διαδικασία αποχώρησης της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι το κωδικοποίησε σε 12 σημεία.
  1. Θα παράσχουμε «καθαρές λύσεις» και όχι ασάφειες σε όσο το δυνατόν περισσότερους τομείς.
  2. Η αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα σημαίνει ότι οι νόμοι που θα ισχύουν στο έδαφος του Ηνωμένου Βασιλείου θα διαμορφώνονται στο Λονδίνο, στο Εδιμβούργο, στο Κάρντιφ και στο Μπέλφαστ.
  3. Μια ισχυρότερη Βρετανία σημαίνει ενδυνάμωση του πολύτιμου δεσμού μεταξύ των τεσσάρων χωρών που συναποτελούν το Ηνωμένο Βασίλειο (Αγγλία, Σκωτία, Ουαλία, Βόρεια Ιρλανδία).
  4. Θα δώσουμε πρακτική λύση, επιτυγχάνοντας τη διατήρηση του χώρου ελεύθερης μετακίνησης προσώπων μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας.
  5. Το Brexit σημαίνει έλεγχο του αριθμού των ατόμων που εισέρχονται στη Μεγάλη Βρετανία από την υπόλοιπη Ευρώπη.
  6. Θέλουμε να εγγυηθούμε τα δικαιώματα των πολιτών των κρατών - μελών της Ε.Ε. που ζουν στη Μεγάλη Βρετανία και τα δικαιώματα των Βρετανών πολιτών που ζουν στις υπόλοιπες χώρες - μέλη, το συντομότερο δυνατό.
  7. Η βρετανική κυβέρνηση όχι μόνο θα προστατέψει τα δικαιώματα των εργαζομένων τα οποία εγγυάται η ευρωπαϊκή νομοθεσία, αλλά θα χτίσει επάνω σε αυτά.
  8. Θα επιδιώξουμε μία συνεκτική και φιλόδοξη συμφωνία Ελεύθερου Εμπορίου μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Ευρωπαϊκής Ένωσης.
  9. Έχει έλθει η ώρα η Μεγάλη Βρετανία να φέρει εκ νέου στο προσκήνιο τη φυσιογνωμία της σαν ένα μεγάλο, παγκόσμιο, εμπορικό έθνος.
  10. Θα καλωσορίσουμε μια συμφωνία για συνέχιση της συνεργασίας με τους Ευρωπαίους εταίρους μας σε πρωτοβουλίες σχετικές με την επιστήμη, την έρευνα και την τεχνολογία.
  11. Θα συνεχίσουμε τη συνεργασία με τους Ευρωπαίους συμμάχους μας σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής άμυνας, παρά την αποχώρησή μας από την Ε.Ε.
  12. Θεωρούμε ότι μια διαδικασία σταδιακής εφαρμογής της εξόδου από την Ε.Ε. είναι προς το συμφέρον της Μεγάλης Βρετανίας, των θεσμών της Ε.Ε. και των υπόλοιπων κρατών - μελών της.
ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ