ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Τέμπη: Έρευνα της Αντεισαγγελέως Εφετών Λάρισας για το «μπάζωμα» στον τόπο του δυστυχήματος. ***** Στα Δικαστήρια ο Φλώρος μετά τον ξυλοδαρμό - Θα καταθέσουν 3 μάρτυρες πριν την απολογία του. ***** ΣΥΡΙΖΑ: Τολμάει ο κ. Μητσοτάκης να πει ότι δεν θέλει τις ψήφους των ακροδεξιών μορφωμάτων; ***** ΠΑΣΟΚ: Προεκλογική φιέστα της Κυβέρνησης με την κωδική ονομασία ΑΙΓΙΣ. ***** Γιάννης Καλλιάνος: ΕΔΕ για τις συνθήκες νοσηλείας του πατέρα του - Ο Αλέξης Κούγιας αναλαμβάνει την νομική εκπροσώπηση του Γιάννη Καλλιάνου. ***** Ξεκινούν οι δωρεάν εξετάσεις για τον καρκίνο του παχέος εντέρου, επεκτείνεται το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά», ακολουθεί η ψυχική υγεία. ***** Απίστευτες εικόνες στα Πανεπιστήμια των ΗΠΑ - Εισβολή Αστυνομίας, ξύλο και συλλήψεις φοιτητών. ***** Οι ΗΠΑ κατηγορούν ανοιχτά την Κίνα για εμπλοκή στον πόλεμο της Ουκρανίας.

Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

ΕΥΚΛ. ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ: ΕΦΙΚΤΗ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΣΤΟ EUROGROUP

Την αισιοδοξία του ότι «με καλή θέληση από όλες τις πλευρές» είναι εφικτή η συμφωνία στο Eurogroup του Ιουνίου που θα περιλαμβάνει και το χρέος, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος σε δηλώσεις του προς την εφημερίδα HandelsblattΟ ίδιος ζητά «η Γερμανία και το ΔΝΤ να φροντίσουν ώστε να υπάρξει τώρα σαφήνεια αναφορικά με την ελάφρυνση του χρέους, προκειμένου να δοθεί ένα ξεκάθαρο σημάδι στις χρηματαγορές, ότι κανένας επενδυτής δεν θα πρέπει να φοβάται να επενδύσει χρήματα στην Ελλάδα». Αυτό θα αποτελούσε και ένα μήνυμα «για τους Έλληνες πολίτες, ότι επιτέλους μπορούν να κοιτάζουν προς το μέλλον με λίγη ελπίδα».

Η γερμανική εφημερίδα εκτιμά επίσης ότι οι Ευρωπαίοι κορυφώνουν τώρα την πίεσή της προς το ΔΝΤ, μηδέ εξαιρουμένου του Ευκλείδη Τσακαλώτου: «Η πρόγνωση του Ταμείου είναι ξεκάθαρα πολύ απαισιόδοξη, εκτός και αν όλες οι μεταρρυθμίσεις που εφαρμόσαμε, κρίνονται αρνητικά. Δεδομένου όμως ότι το ΔΝΤ ήταν εκείνο που σχεδίασε και διαπραγματεύτηκε τα μέτρα αυτά, κάτι τέτοιο θα ήταν μάλλον παράξενο, για να το διατυπώσω όσο πιο προσεκτικά γίνεται», λέει ο Έλληνας υπουργός. Για το QE ειδικότερα, «Η απόφαση σχετικά με το κατά πόσο η ΕΚΤ θα δεχτεί ελληνικά κρατικά ομόλογα στο πρόγραμμα αγορών της, ανήκει στη δική της κρίση και μόνον», σημειώνει ο Ε. Τσακαλώτος. «Πάντως, σύμφωνα με τη δική μας αντίληψη των πραγμάτων, η ΕΚΤ θα προβεί και σε δική της εξέταση της βιωσιμότητας του χρέους, όταν (ή εάν) το eurogroup θα έχει ξεκαθαρίσει τον Ιούνιο τα περί ελάφρυνσης του χρέους. Και αυτή η ανάλυση είναι απολύτως ανεξάρτητη από αυτήν του ΔΝΤ», αναφέρει καταληκτικά ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών.

Εν τω μεταξύ, έληξε λίγο πριν τις 16:00, μετά από περίπου πέντε ώρες, η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Οι πρώτες, ανεπιβεβαίωτες ως τώρα πληροφορίες, αναφέρουν ότι πρωθυπουργός και υπουργός Οικονομικών δεν μετέφεραν κάτι νέο από τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις στα μέλη του οργάνου, ενώ η κυβέρνηση φαίνεται να βρίσκεται σε αμηχανία και τηρεί στάση αναμονής εν όψει της συνεδρίασης του Eurogroup της 15ης Ιουνίου και της συμβιβαστικής πρότασης που έβαλε χθες στο τραπέζι η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

«Πάντα υπάρχουν» ήταν η απάντηση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου στο ερώτημα δημοσιογράφου για πιθανά περιθώρια βελτίωσης αυτής της πρότασης, που μεταθέτει τις λύσεις για μετά το τέλος του προγράμματος το 2018, με ασαφές το τι θα γίνει με τη χωρίς χρηματοδότηση συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα αλλά και το αίτημα συμμετοχής της Ελλάδας στο QE. Στελέχη της Πολιτικής Γραμματείας μεταφέρουν ότι δεν υπήρχαν θετικές ή αρνητικές αντιδράσεις στην πολιτική της κυβέρνησης επειδή δεν παρουσιάστηκε και κάτι συγκεκριμένο από τους κ.κ. Τσίπρα και Τσακαλώτο, ώστε να υπάρξουν σαφείς τοποθετήσεις από τα στελέχη. 


ΣΥΡΙΖΑ: Να μην κλιμακώνει την αντιπαράθεση η γερμανική πλευρά, ζητεί η Π.Γ.

Να συμβάλλει εποικοδομητικά για λύση οριστικής υπέρβασης της κρίσης και να μην κλιμακώνει την αντιπαράθεση με διαρροές και λεκτικές προκλήσεις, καλεί η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή της τη γερμανική πλευρά. Επαναλαμβάνει τη στήριξη στη στρατηγική της κυβέρνησης για καθαρή λύση στο χρέος και τη θέση να μην εφαρμοστεί το μίγμα πολιτικής που το Ταμείο απαίτησε στην τελευταία διαπραγμάτευση εφόσον δεν υπάρξει απόφαση για συμμετοχή στο πρόγραμμα. Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, η ευκαιρία που δημιουργείται από το θετικό μομέντουμ της οικονομίας για οριστική υπέρβαση της κρίσης, δεν πρέπει να χαθεί και τονίζει ότι τώρα είναι η σειρά των δανειστών μας να τηρήσουν τις δικές τους δεσμεύσεις.

Κάνει λόγο για ηθική και νομική υποχρέωση των εταίρων να δρομολογήσουν τις αναγκαίες αποφάσεις για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους, που θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για εμπέδωση της σταθερότητας, δυναμική και μη αντιστρέψιμη ανάκαμψη και για έξοδο στις αγορές, το συντομότερο δυνατό, με βιώσιμούς όρους για τη χώρα μας. Αναφορικά με τις πρόσφατες δηλώσεις από την πλευρά της διοίκησης του ΔΝΤ «που επιχειρούν να  προεξοφλήσουν την μετάθεση των αποφάσεων, τόσο για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους, όσο και για τη συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα» σχολιάζεται ότι δεν συνιστούν θετική συνεισφορά στην κατεύθυνση εξεύρεσης μιας έντιμης και κοινά αποδεκτής λύσης.

«Γίνεται για μια ακόμα φορά φανερό, ότι το ΔΝΤ, όσο κι αν θέλει να πείσει για το αντίθετο, απαιτεί μόνο την υλοποίηση «μεταρρυθμίσεων» λιτότητας, ενώ υποχωρεί άτακτα κάθε φορά που έρχεται η στιγμή να συζητηθεί το θέμα του ελληνικού χρέους. Πρόκειται για μια θέση που αν διατηρηθεί ως το τέλος, θα επιφέρει άλλο ένα καίριο πλήγμα στην αξιοπιστία του» αναφέρει η ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας. Σε κάθε περίπτωση όπως τονίζει ανεξάρτητα από τη στάση του ΔΝΤ, η ώρα των αποφάσεων έχει έρθει για την Ευρώπη. «Η Ελλάδα έχει τηρήσει πλήρως τα συμφωνηθέντα και το ίδιο περιμένει να κάνουν οι ευρωπαϊκοί θεσμοί. Μια διέξοδος καθαρής λύσης για το χρέος που θα το καθιστά βιώσιμο με βάση τις αναλύσεις όλων των θεσμών, συμπεριλαμβανομένης και της ΕΚΤ, δεν θα αποτελεί νίκη ελληνική, αλλά νίκη ευρωπαϊκή» σημειώνει. Ακόμα, καλεί όλους τους Έλληνες πολίτες να στηρίξουν την εθνική προσπάθεια για την επίτευξη του στόχου βιωσιμότητας του ελληνικού δημόσιου χρέους, αλλά και όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου να τοποθετηθούν με σαφήνεια για τη ρύθμιση του χρέους, όπως και για την ευθύνη των εταίρων να εκπληρώσουν το χρέος τους απέναντι στην Ελλάδα. 

Στη συνεδρίαση συζητήθηκε αναλυτικά η πορεία του κυβερνητικού έργου, οι μεγάλες στρατηγικού χαρακτήρα μεταρρυθμίσεις για την αναπτυξιακή στρατηγική,η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, η μεταρρύθμιση του ''Καλλικράτη'' και η Συνταγματική μεταρρύθμιση.
AMΠΕ

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ