LIVE-ΒΟΥΛΗ: ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ - Σε υψηλους τονους η συζητηση


Σφοδρά πυρά και τη 2η μέρα της συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας - Οξείες αντιδράσεις στην ομιλία Καραμανλή. ***** ΣΥΡΙΖΑ: Κάλεσμα στην Ν.Δ. για σύσταση προανακριτικής επιτροπής διάρκειας δύο ημερών. ***** Δήμος Αθηναίων: Ένταση με κατοίκους των Εξαρχείων στη Συνεδρίαση του δημοτικού Συμβουλίου. ***** Βαλτιμόρη: Ανασύρθηκαν νεκροί δύο ακόμη αγνοούμενοι. ***** Μόσχα: Τουλάχιστον 143 οι νεκροί από την τρομοκρατική επίθεση.

Κυριακή 16 Ιουλίου 2017

Ν. ΒΟΥΤΣΗΣ: «ΟΧΙ ΣΕ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΩΝ»

«Δεν είναι σωστό να προχωρήσουμε σε μια ''βιομηχανία'' Εξεταστικών επί παντός επιστητού» δηλώνει ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, εν όψει της συζήτησης επί της πρότασης της Ν.Δ. να συγκροτηθεί εξεταστική επιτροπή για τις συνομιλίες του υπουργού Εθνικής Άμυνας Π. Καμμένου με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη.

«Η συζήτηση θα εξελιχθεί μέσα στην Ολομέλεια. Και τα επιχειρήματα θα ακουστούν εκεί με τον πιο δυνατό τρόπο και θα αντιπαρατεθούν» σημειώνει ο κ. Βούτσης σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Επισημαίνει ωστόσο ότι: «Δεν υπάρχει από πλευράς της δικαιοσύνης έγκληση προς τη Βουλή, για ενασχόληση με αυτό το ζήτημα, όπως έχει υπάρξει για άλλες περιπτώσεις για τις οποίες ξεκίνησαν προανακριτικές και λοιπές διαδικασίες».
«Με αυτή την έννοια πιστεύω ότι θα πρέπει και η προσοχή της κοινής γνώμης και το ενδιαφέρον να στραφεί και να είναι προσηλωμένο σε πραγματικές υποθέσεις οι οποίες δημιουργούν πράγματι εξαιρετικά και εύλογα ερωτήματα, σαν αυτές με τις οποίες ήδη ασχολείται και η εξεταστική, για την υγεία και αλλού» προσθέτει.

Ο κ. Βούτσης αναφέρει ακόμη ότι η Συνταγματική Αναθεώρηση θα είναι το βασικό ζήτημα με το οποίο θα ασχοληθεί η Βουλή στη νέα της Σύνοδο που ξεκινάει τον Οκτώβριο. Ερωτάται παράλληλα για την εκτίμηση του προέδρου της Ν.Δ. πως η κυβέρνηση δεν έχει τη δεδηλωμένη, με βάση όσα είπε πριν από λίγες ημέρες ο κυβερνητικός εταίρος Πάνος Καμμένος για την ονομασία της πΓΔΜ, και προτρέπει τον Κυριάκο Μητσοτάκη να μην προτρέχει διότι, όπως αναφέρει, διαφορετικές απόψεις υπάρχουν και μέσα στη Νέα Δημοκρατία και σε άλλα κόμματα.

Σε ερώτηση για την τοποθέτηση της Βασιλικής Θάνου-Χριστοφίλου στο νομικό γραφείο της Γενικής Γραμματείας του Πρωθυπουργού ο πρόεδρος της Βουλής απαντά: «Όλοι οι λειτουργοί, και αυτό έχει αποδειχθεί στη δημοκρατία μας, και στις τρεις εξουσίες, μπορούν επαγγελματικά, εφόσον κλείνουν τον κύκλο ευθύνης τους σε όποιο επίπεδο και στο ανώτατο δυνατό, να αξιοποιούνται, εφόσον οι ίδιοι το θέλουν, με βάση τις γνώσεις τους σε αντίστοιχες ή σε θέσεις συμβούλων, όπως εν προκειμένω πρόκειται, διότι δεν πρόκειται για μια θέση με αντιμισθία».

Με αφορμή την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής των Γενικών Διευθυντών, ο πρόεδρος της Βουλής, υπογραμμίζει πως ήταν «πλήρως αποκαμματικοποιημένη» και πως «έτσι πρέπει να είναι και για όλο το Δημόσιο», ενώ ως προς το στάτους των υπαλλήλων της Βουλής τονίζει ότι εδώ και τέσσερα χρόνια έχει γίνει πλήρης εξομοίωση τους με όσα ισχύουν  σε όλους τους δημόσιους οργανισμούς και όλους τους δημοσίους υπαλλήλους. Για τις προσλήψεις στη Βουλή σημειώνει ότι στο παρελθόν, αυτές ήταν σε μεγάλο βαθμό πελατειακές και υποστηρίζει ότι πλέον η κατάσταση είναι πολύ διαφορετική σήμερα.
ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ