ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Εκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Παπανώτας, με απόφαση Κασσελάκη - Σύμφωνα με πληροφορίες, την θέση Παπανώτα καλύπτει, ο Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος, διδάκτωρ Βιολογίας, μέλος του Σωματείου Ατόμων με Νευρομυϊκές παθήσεις, ζωγράφος, ποιητής και στιχουργός. ***** Στ. Κασσελάκης: Το μόνο θαύμα είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σταθεί στα πόδια του και έχει αναστηθεί. ***** «Η Ε.Ε. συνδέει τις ευρωτουρκικές σχέσεις με το Κυπριακό» - Αντιδράσεις από την Άγκυρα. ***** Π. Μαρινάκης: Δεν υποχωρούμε από τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, θέλουμε συνέχιση διαλόγου με Τουρκία. ***** Ακριβεια: Όλα τα προϊόντα που μπήκαν στο «Καλάθι των Νονών» και στο «Καλάθι του Πάσχα».

Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018

ΕΡΝΤΟΓΑΝ: ΕΧΕΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΝΤΕ ΦΑΚΤΟ Η ΧΕΡΣΑΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΤΟ ΑΦΡΙΝ

Η χερσαία επιχείρηση της Τουρκίας στην περιοχή Αφρίν της Συρίας έχει ξεκινήσει «ντε φάκτο», ανακοίνωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ ΕρντογάνΟ Ερντογάν είπε ότι «κάποιοι προσπαθούν να μας εξαπατήσουν αλλάζοντας το όνομα των δυνάμεων που δρουν στη Συρία», αναφερόμενος στην κουρδική πολιτοφυλακή. «Η ονομασία αυτής της δύναμης είναι PKΚ», πρόσθεσε. Το Αφρίν βρίσκεται πολύ κοντά στα σύνορα της Τουρκίας και ελέγχεται από τις συριακές κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG). Η Άγκυρα χαρακτηρίζει "τρομοκρατική" την οργάνωση αυτή, την οποία θεωρεί ότι είναι παρακλάδι του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν.

«Η επιχείρηση Αφρίν ξεκίνησε ντε φάκτο επί του πεδίου» είπε ο Ερντογάν, σε μια ομιλία του που μεταδόθηκε από την τηλεόραση, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις. «Μετά, θα ακολουθήσει το Μάνμπιτζ», πρόσθεσε, αναφερόμενος σε μια άλλη πόλη της Συρίας που βρίσκεται ανατολικότερα και είναι και αυτή υπό τον έλεγχο των Κούρδων.

Νέα πλήγματα του τουρκικού στρατού εναντίον των Κούρδων στη Συρία

Διασυνοριακούς βομβαρδισμούς στα σύνορα με τη Συρία πραγματοποιεί η Τουρκία. «Η Άγκυρα δεν έχει άλλη επιλογή από το να πραγματοποιήσει μία στρατιωτική επιχείρηση στον συνοριακό θύλακα της Αφριν», είχε δηλώσει νωρίτερα ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας. Οι κουρδικές δυνάμεις του YPG επιβεβαίωσαν την ανακοίνωση του Τούρκου υπουργού για τον βομβαρδισμό στην περιοχή της Αφριν, με 70 βλήματα, λέγοντας ότι ξεκίνησε γύρω στα μεσάνυχτα, συνεχίστηκε το πρωί και στόχευε κουρδικά χωριά. Παράλληλα σήμερα ο τουρκικός στρατός ανακοίνωσε ότι εξαπέλυσε νέα πλήγματα σήμερα εναντίον της κουρδικής πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) στη βόρεια Συρία, την ώρα που μοιάζει να επίκειται μια χερσαία επιχείρηση της Άγκυρας στην περιοχή. Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι έπληξαν ευρισκόμενες «σε κατάσταση νόμιμης άμυνας» θέσεις της YPG, απαντώντας σε πυρά από την επαρχία Αφρίν της Συρίας, η οποία ελέγχεται από την κουρδική αυτή πολιτοφυλακή, την οποία η Τουρκία θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση. Ανάλογα πλήγματα είχε εξαπολύσει η Άγκυρα και την Παρασκευή.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει απειλήσει επανειλημμένα τις τελευταίες ημέρες ότι θα ξεκινήσει χερσαία στρατιωτική επιχείρηση μαζί με τους Σύρους αντάρτες που πρόσκεινται στην Άγκυρα με στόχο να εκδιωχθεί η YPG από την ΑφρίνΗ Τουρκία κατηγορεί τη YPG ότι είναι το συριακό παρακλάδι του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK). Όμως η πολιτοφυλακή αυτή αποτελεί σημαντικό σύμμαχο και των ΗΠΑ στον πόλεμο κατά του Ισλαμικού Κράτους. Μάλιστα οι Κούρδοι διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στην εκδίωξη των τζιχαντιστών από όλα τα προπύργιά τους στη Συρία.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Νουρετίν Τσανικλί δήλωσε χθες Παρασκευή ότι ξεκίνησε «ντε φάκτο» η επιχείρηση της Άγκυρας στην ΑφρίνΗ Άγκυρα οφείλει να καθαρίσει τη βόρεια Συρία από τα, όπως τα αποκάλεσε, τρομοκρατικά στοιχεία, τόνισε ο Τσανικλί σημειώνοντας επίσης ότι η Τουρκία και η Ρωσία θα συνεχίσουν τις συνομιλίες όσον αφορά τη σχεδιαζόμενη τουρκική στρατιωτική δράση στην Αφρίν. Αναλυτές εκτιμούν ότι η Τουρκία δεν μπορεί να ξεκινήσει ευρεία επιχείρηση στη Συρία χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της Ρωσίας, η οποία έχει στρατιωτική παρουσία στην Αφρίν και διατηρεί καλές σχέσεις με τη YPG.

Ο επικεφαλής του τουρκικού στρατού στρατηγός Χουλουσί Ακάρ και ο επικεφαλής των υπηρεσιών Πληροφοριών Χακάν Φριντάν μετέβησαν την Πέμπτη στη Μόσχα για να συζητήσουν το θέμα της Συρίας με τους Ρώσους ομολόγους τους. Από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ διέψευσε τις πληροφορίες που μετέδωσαν ΜΜΕ περί απόσυρσης των μονάδων του ρωσικού στρατού από την Αφρίν.
Εξάλλου το Στέιτ Ντιπάρτμεντ προειδοποίησε ότι μια τουρκική επιχείρηση στη βόρεια Συρία θα υπονομεύσει την περιφερειακή σταθερότητα και δεν θα συμβάλει στην προστασία της μεθοριακής ασφάλειας της Τουρκίας. Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε διαμηνύσει λίγες ημέρες νωρίτερα πως μία επέμβαση στη Συρία μπορεί να γίνει ανά πάσα στιγμή, αντιδρώντας στην απόφαση των ΗΠΑ να δημιουργήσουν μία συνοριακή δύναμη στη Συρία, στην οποία θα συμμετέχουν και Κούρδοι μαχητές.




ΗΠΑ: Η τουρκική στρατιωτική δραστηριότητα στη συριακή περιοχή Αφρίν αποσταθεροποιεί την περιοχή

«Τα πυρά του τουρκικού πυροβολικού στην περιοχή Αφρίν της Συρίας, αν αληθεύουν οι σχετικές πληροφορίες, θα υπονομεύσουν την περιφερειακή σταθερότητα και δεν θα βοηθήσουν να προστατευθεί η μεθοριακή ασφάλεια της Τουρκίας», δήλωσε σήμερα υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ«Δεν πιστεύουμε πως μια στρατιωτική επιχείρηση εξυπηρετεί τον σκοπό της περιφερειακής σταθερότητας, τη συριακή σταθερότητα ή πραγματικά τις ανησυχίες της Τουρκίας για την ασφάλεια των συνόρων της», δήλωσε ο αξιωματούχος στους δημοσιογράφους, τονίζοντας πως έχει περιορισμένη πληροφόρηση για τις στρατιωτικές κινήσεις στις οποίες φέρεται να έχει προχωρήσει η Τουρκία. «Το είδος των απειλών ή δραστηριοτήτων στο οποίο μπορεί να αναφέρονται αυτές οι αρχικές πληροφορίες, δεν νομίζουμε ότι προωθεί οποιοδήποτε από αυτά τα θέματα. Είναι αποσταθεροποιητικές».
ΑΜΠΕ/Reuters

«The New Daily Mail» 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ