LIVE-ΒΟΥΛΗ: ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ - Σε υψηλους τονους η συζητηση


Παρασκευή 20 Απριλίου 2018

Η Ν.Δ. ΖΗΤΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΙΣΘΩΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΦΡΕΓΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΓΑΛΛΙΑ

Θετική εξέλιξη για την ενίσχυση της αμυντικής θωράκισης της χώρας χαρακτηρίζει η Νέα Δημοκρατία τη μίσθωση δύο φρεγατών από τη Γαλλία, εφόσον αυτή οριστικοποιηθεί, ωστόσο ζητεί από την κυβέρνηση ενημέρωση για τις πτυχές της συμφωνίας, κάνοντας λόγο για τέσσερα εύλογα ερωτήματα:
  1. «Ποιοι είναι οι οικονομικοί όροι αυτής της συμφωνίας και για πόσα χρόνια θα γίνει η εκμίσθωση των φρεγατών;», διερωτάται η Ν.Δ.
  2. «Γιατί δεν ενημερώθηκε η Βουλή όταν μόλις προ δεκαπενθημέρου συνεδρίασε η Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων;», συνεχίζει η Πειραιώς.
  3. «Είναι ή δεν είναι αρμόδιος για μια τόσο σημαντική συμφωνία ο υπουργός Αμύνης Πάνος Καμμένος και γιατί επέλεξε και σήμερα την αφωνία, εκχωρώντας τις αρμοδιότητές του στον κ. Φώτη Κουβέλη;», προσθέτει η Νέα Δημοκρατία.
  4. «Τελευταίο και σημαντικότερο: Tι άλλαξε, άραγε, από το 2013, όταν ο κ. Τσίπρας κατήγγειλε μια ανάλογη πρόταση της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας υποστηρίζοντας ότι ''υποκρύπτει σκοπιμότητες και μίζες'' και χαρακτηρίζοντας τις ίδιες ακριβώς φρεγάτες ''ακατάλληλες'' για το Αιγαίο;», συμπληρώνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Η Ν.Δ. καλεί την κυβέρνηση «επιτέλους να σοβαρευτεί και να συνειδητοποιήσει ότι, για τόσο σημαντικά θέματα, πρέπει να υπάρχει πλήρης και έγκαιρη ενημέρωση της Βουλής». Παραθέτει επίσης απάντηση που είχε δώσει για την αντίστοιχη συμφωνία που είχε προτείνει η Νέα Δημοκρατία το 2013 ο κ. Αλ. Τσίπρας, στη ΔΕΘ, στις 16 Σεπτεμβρίου 2013.

Ο κ. Τσίπρας τότε είχε αναφέρει: «Είναι οξύμωρο και αναρωτιέται κανείς πώς είναι δυνατόν σε μια περίοδο κρίσης, σε μια περίοδο που ζητάμε βοήθεια από τους εταίρους αυτοί να απαιτούν να τους δίνουμε χρήματα για να νοικιάζουμε οπλικά συστήματα.  Οι γνώστες μάλιστα, οι βαθύτεροι γνώστες των τεχνικών ζητημάτων με ενημερώνουν ότι αυτά τα πλοία, είναι πλοία ακατάλληλα για τη χώρα μας, διότι είναι πλοία ανθυποβρυχιακού αγώνα και μάλιστα σε ανοικτές θάλασσες, όχι σε κλειστές θάλασσες όπως το Αιγαίο. Και προβλέπεται μάλιστα να τα νοικιάσουμε 200.000.000 το χρόνο για μια 5ετία, δηλαδή 1 δις στην 5ετία. Με δυο λόγια από τη μια τσέπη βγαίνει η βοήθεια από την άλλη μπαίνει. Το είχε πει αυτό και ο Κον Μπεντίτ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, είχε απόλυτο δίκιο { ...}  θα πρέπει να προσανατολιστούμε όχι σε τέτοιου είδους εξοπλισμούς που συνήθως κρύβουν από πίσω τους πολιτικές σκοπιμότητες και μίζες, αλλά να προσανατολιστούμε σε μια αξιόπιστη ελληνική αμυντική βιομηχανία». 


Μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Φώτης Κουβέλης επιβεβαίωσε την παραχώρηση από τη Γαλλία δύο φρεγατών με leasing, προαναγγέλλοντας ότι το επόμενο βήμα «θα είναι άλλες δύο φρεγάτες». Όπως διευκρίνισε οι φρεγάτες αυτές είναι πλήρως εξοπλισμένες και είναι δυνατόν να πλεύσουν «σε πολύ μικρό διάστημα», πιθανόν μέσα στο καλοκαίρι. Υπογράμμισε πάντως ότι «η Ελλάδα δεν μπορεί να μπει στην κούρσα των εξοπλισμών, αλλά να ενισχύσει την αποτρεπτική της δύναμη».

«The New Daily Mail» 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ