Η ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΦΛΕΓΕΤΑΙ

Η ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΦΛΕΓΕΤΑΙ

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Μπελέρης: Από την παρακρατική «ΜΑΒΗ», δεξιός «σημαιοφόρος» της Ν.Δ. ***** Ο Κασσελάκης ακύρωσε την συνάντηση με το ισραηλινό λόμπυ AIPAC στις ΗΠΑ. ***** Αρχή για το ξέπλυμα χρήματος: Μπλόκαραν 800.000 ευρώ από Εταιρεία στον χώρο του θεάματος. ***** Τραγωδία στο Πασαλιμάνι: Κατέρρευσε κτίριο, ένας νεκρός. ***** H Ακροδεξιά «σαρώνει», οι Ευρωεκλογές τρομάζουν και ο Πούτιν χαμογελά. ***** Πλήρης στήριξη της Κίνας - Το Ιράν προειδοποίησε τις ΗΠΑ σε περίπτωση ανταπάντησης του Ισραήλ. ***** Παραμένουν στη Μέση Ανατολή τα αμερικανικά μαχητικά που συνέδραμαν το Ισραήλ.

Κυριακή 13 Μαΐου 2018

Κ. ΜΙΧΑΛΟΣ: Η ΕΚΛΟΓΟΛΟΓΙΑ ΔΕΝ ΒΟΗΘΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η εκλογολογία δεν βοηθά την οικονομία, ιδιαίτερα σε αυτή τη χρονική περίοδο κατά την οποία βρίσκεται σε φάση ανάκαμψης, τόνισε ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας, Κωνσταντίνος Μίχαλος, υπογραμμίζοντας ότι διαχρονικά ο επιχειρηματικός κόσμος επιζητεί την πολιτική σταθερότητα.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Μίχαλος επεσήμανε πως «πάγια θέση του επιχειρηματικού κόσμου είναι η αποφυγή πρόωρων εκλογών και η ολοκλήρωση της 4ετούς θητείας των κυβερνήσεων. Αποδεδειγμένα άλλωστε, οι προεκλογικές περίοδοι εκτροχιάζουν την οικονομία της χώρας και συνήθως δημιουργούν παρενέργειες στην ομαλή λειτουργία της αγοράς. Ωστόσο, υπάρχουν και περιπτώσεις που η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες μοιάζει αναπόφευκτη, αλλά αυτές ορίζονται ρητά από το Σύνταγμα της χώρας». Επιπλέον, σημείωσε ότι η αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος, η αναζωογόνηση του επενδυτικού τοπίου, η διαμόρφωση ξεκάθαρου εθνικού σχεδίου για την ανάπτυξη, ένα σταθερό ανταγωνιστικό φορολογικό καθεστώς, ένα βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα με αναπτυξιακή κατεύθυνση είναι τα ζητήματα άμεσης προτεραιότητας και όχι οι εκλογές

Ο Πρόεδρος του ΕΒΕΑ ανέφερε ότι, όπως προκύπτει από τους οικονομικούς δείκτες, έχουν αρχίσει και διαμορφώνονται συνθήκες σταθεροποίησης, όμως μετά τον Αύγουστο και την «καθαρή έξοδο» που σημαίνει ότι δεν θα βρισκόμαστε κάτω από μία μνημονιακή επιτροπεία όπως αυτή που βρισκόμαστε τα 8 τελευταία χρόνια, αλλά θα έχουμε μια εποπτεία όπως όλες οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες, θα πρέπει οπωσδήποτε να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις.

«Μπροστά μας υπάρχουν πέντε σημαντικές προκλήσεις», τόνισε και αναφέρθηκε στο υψηλό ποσοστό ανεργίας, το υψηλό δημόσιο χρέος, το υψηλό ποσοστό απόθεμα μη εξυπηρετούμενων δανείων στα χαρτοφυλάκια των τραπεζών, την ανάγκη προσέλκυσης σημαντικών ξένων και εγχώριων επενδύσεων κυρίως σε κλάδους που μπορούν να εξάγουν διεθνώς εμπορεύσιμα αγαθά και τη χρηματοδότηση από τις αγορές με διατηρήσιμους όρους μετά τη λήξη του προγράμματος τον Αύγουστο του 2018. Οι μεταρρυθμίσεις συνεπώς, είπε ο κ. Μίχαλος, πρέπει να συνεχισθούν με πρώτες αυτές της μείωσης της φορολογίας και των εισφορών. 

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε, απαιτούνται:
  • Δραστική απλοποίηση της φορολογικής νομοθεσίας και διατήρηση του πλαισίου για τουλάχιστον μία πενταετία
  • Θέσπιση σταθερού φορολογικού συντελεστή 15% (flat tax) επί των καθαρών κερδών για τα νομικά πρόσωπα και επιπλέον 15% σε περίπτωση διανομής των κερδών (διανομή μερίσματος).
  • Θέσπιση ενιαίας φορολογικής κλίμακας - ίδια φορολογική μεταχείριση εισοδημάτων από διαφορετικές πηγές
  • Θέσπιση δύο μόνο συντελεστών φορολογίας εισοδήματος, 22% και 33% για όλα τα είδη εισοδημάτων
  • Επαναφορά του συντελεστή της προκαταβολής του Φόρου Εισοδήματος στα επίπεδα του 2014 (χρήση 2013).
  • Αναμόρφωση του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας, με την πρόβλεψη αφορολόγητου ορίου
  • Καθιέρωση δύο συντελεστών ΦΠΑ στο 11% και 22%
  • Μείωση ΕΝΦΙΑ κατά 30%
  • Αύξηση του ορίου για υποβολή ΦΠΑ στις 25.000 ευρώ
  • Αναστολή του ΦΠΑ στις νέες οικοδομικές δραστηριότητες για τρία χρόνια
  • Κατάργηση φοροαπαλλαγών και εκπτώσεων και φόρων υπέρ τρίτων
  • Χαμηλότερες ασφαλιστικές εισφορές για την ενίσχυση της ανάπτυξης και της απασχόλησης
  • Σταδιακή μείωση ασφαλιστικών εισφορών από το 20% στο 10%
  • Χορήγηση κοινωνικών επιδομάτων με κριτήριο την καταπολέμηση της ακραίας φτώχειας
ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ