LIVE-ΒΟΥΛΗ: ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ - Σε υψηλους τονους η συζητηση


Δευτέρα 21 Μαΐου 2018

Β. ΚΟΡΚΙΔΗΣ: ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ Η ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ

Με αφορμή την Πανευρωπαϊκή συνδιάσκεψη με θέμα «Το μέλλον της Εργασίας: Η Οπτική των Συνδικάτων» που διοργανώνει η ΓΣΕΕ στην επέτειο της συμπλήρωσης των 100 χρόνων από την ίδρυση της, ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Βασίλης Κορκίδης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυση της ΓΣΕΕ συνοδεύεται και από έναν προβληματισμό για το μέλλον της εργασίας στο πλαίσιο της πιο βαθιάς και οξείας κρίσης των τελευταίων δεκαετιών. Είναι γεγονός ότι οι διαμορφούμενες τεχνολογικές εξελίξεις τείνουν να επηρεάζουν πολλές πλευρές της εργασίας, ωστόσο η εμπειρία της κρίσης μας δείχνει ότι η αποκατάσταση μιας σχετικής εργασιακής κανονικότητας αποτελεί όρο για τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και την ανάκαμψη της οικονομίας.

»Θέση της ΕΣΕΕ είναι ότι οι μισθοί ισοδυναμούν με αγοραστική δύναμη και άρα με κατανάλωση και ότι οι ασφαλείς και σταθερές θέσεις εργασίας δημιουργούν πιο παραγωγικούς εργαζόμενους. Η θέση του ελληνικού εμπορίου ως του βασικού υποδοχέα απασχόλησης, δείχνει ότι η παραδοσιακή δομή της ελληνικής οικονομίας λειτούργησε θετικά προς αντιμετώπιση της καλπάζουσας ανεργίας, αυτό ίσχυε και πριν την κρίση.

»Εις το εξής αυτό που χρειαζόμαστε είναι, σε συνεργασία πάντοτε με τους εργαζομένους, να διαμορφώσουμε όρους αξιοπρεπούς, ποιοτικής και παραγωγικής απασχόλησης που θα ενισχύσουν και την επανεκκίνηση της αναπτυξιακής διαδικασίας. Θεωρώ, επομένως, ότι ο κοινωνικός διάλογος και η διαβούλευση με τα συνδικάτα είναι η μόνη προϋπόθεση για την υπέρβαση των αρνητικών επιδράσεων της κρίσης στην εργασία. Εργοδότες και εργαζόμενοι μπορούν να αναζητήσουν κοινούς τόπους και να διαμορφώσουν στρατηγικές για ένα υγιές εργασιακό περιβάλλον που θα επιταχύνει τις αναπτυξιακές προοπτικές της οικονομίας της χώρας.

»Στο πλαίσιο αυτό, ο ρόλος της ΓΣΕΕ αλλά και της ΕΣΕΕ ως κοινωνικών εταίρων είναι κρίσιμος και ουσιαστικός. Η ΓΣΕΕ έχει βρεθεί να αντιμετωπίσει μια τεράστια πρόκληση στο πέρας των 100 χρόνων ζωής της· ωστόσο αυτή η πρόκληση αφορά όλους τους φορείς της οικονομίας, όλες τις δυνάμεις της κοινωνίας. Με κοινωνικό διάλογο, με επικοινωνία, με ανταλλαγή απόψεων και ιδεών είμαι βέβαιος ότι θα δώσουμε τις απατήσεις που απαιτεί η συγκυρία αλλά και οι συμπολίτες μας».
ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ